Endüstriyel Yağlar
  • Adres
  • Kocaeli / Türkiye
  • info@miloil.com
  • export@miloil.com
  • 0262 751 46 34

Endüstriyel Yağlar

Endüstriyel Yağlar
MILLUS HİDROLİK SİSTEM YAĞLARI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Çok çalışan hidrolik sistemleri yüksek basınç, ve ağır yük baskısından koruyan, hidrolik sistemlerin basınç yağları olarak kullanılırlar. Yaşlanma düzeylerini yükselten ve korozyon önleyen maddeler içerir. Özel aşınma ve pas önleyici katkılar ile pahalı donanımlara en iyi korumayı sağlar. Drenaj aralıklarını genişleterek onarım, bakım maliyetlerini düşürür.


SANAYİ DİŞLİ YAĞLARI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Endüstride ağır çalışma koşulları altında çalışan, aşırı basınç (EP) özelliği gerektiren tüm dişli sistemleri için geliştirilmiş üstün nitelikli sanayi tipi dişli kutusu yağıdır. Sürtünmeyi önleyerek dişli yüzeyinde oluşabilecek çizilme, aşınma ve karıncalanmaya karşı koruma sağlar, dişlilerin daha verimli çalışmalarına yardımcı olur. Düşük sıcaklıklarda ilk çalışma anında aşınmaya karşı maksimum koruma sağlar, yüksek sıcaklıklarda oksitlenmeye bağlı tortu oluşumunu önler. Teması halinde su ile kesinlikle karışmadığı için pas, korozyon ve köpük oluşumuna karşı mükemmel koruma sağlar.


KOMPRESÖR YAĞLARI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Endüstriyel, ticari ve özel soğutma sistemlerinde kullanılan vidalı, paletli ve pistonlu hava kompresörlerinin yağlanması ve soğutulması için üretilmiş yüksek performanslı kompresör yağıdır. Kompresörlerde bulunan sızdırmazlık elemanları ile uyumludur. Her türlü buharlaşma sıcaklıklarında kullanıma uygun olduğu için düşük sıcaklıklarda dahi balçıklaşma yapmaz, yüksek hava çıkış sıcaklıklarında da oksitlenmeye bağlı karbon oluşumunu en az indirerek patlama ve yangın ihtimallerini ortadan kaldırır. 68 vidalı ve paletli kompresörler için, 220 ise pistonlu kompresörler için üretilmiştir.


TEKSTİL YAĞI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Modern rafinasyon işlemlerinden elde edilmiş baz yağlar ile özel katıklardan formüle edilmiş yağdır. Tekstil sanayinde kullanılan çeşitli makinalarda yağlama görevini eksiksiz yaparak, uzun süreli koruma sağlar.


HARMAN YAĞI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Parafinik esaslı yüksek kaliteli baz yağların uygun katkılar ve emülgatör birleşimi ile üretilen nitelikli harman yağıdır. Pamuklu ve yünlü kumaş endüstrisinde kullanılan ipliklerin üretiminde, yün ve sentetik elyafın iplik haline getirildiği bükme makinelerinde kullanılır. Suda rahatlıkla çözülebilme özelliği sayesinde ipliklerin kolayca yıkanabilmesini ve taranabilmesini sağlar, yıkandığında kumaştan kolayca ayrılır. Anti statik özelliği ile statik elektrik oluşumunu azaltır. Su ile emülsiyon oluşturularak kullanılır.


DAMPER YAĞI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Mineral bazlı kaliteli baz yağlardan formüle edilmiş nitelikli yağdır. Kamyon damperlerinde mükemmel yağlama yapar.


BIÇKI YAĞI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Mineral bazlı kaliteli baz yağlardan formüle edilmiş nitelikli yağdır. Odun kesme işlemlerinde kullanılan bıçkı makinalarında mükemmel yağlama yapar.


KALIP YAĞI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

İnşaat sektöründe ve beton endüstrisinde, çelik, plastik ve ahşap kalıpların yağlanmasında kullanılan üstün nitelikli yağdır. Düşük viskozitesi sayesinde kalıbın içerisinde ince bir film tabakası oluşturur ve betonun kalıba yapışmasını önleyerek düzgün bir yüzey elde edilmesini sağlar. Ayrıca kalıbın içinde kalıntı bırakmadığı için temizlenmesi gereğini ortadan kaldırır ve tekrar kullanılabilmesini sağlar. Çivi ve demir gibi metal parçaların paslanmasını önler.


KIZAK YAĞLARI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Ağır yük altında çalışan takım tezgah kızaklarının ve tablalarının yağlama gereksinimleri için tasarlanmış kızak yağıdır. Yatay ya da dikey tüm kızakların temas eden yüzeyleri arasında film tabakası oluşturup aşınmaları önler, her türlü ağır yük altında düzgün, kesintisiz, titreşimsiz ve sessiz çalışmalarına olanak verir. Mükemmel kaydırıcılığı ve düşük akma noktası sayesinde kolayca damlayarak kızakların uzun süre verimli çalışmasını sağlar.


KESME YAĞI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Kesme, delme ve diş açma gibi her türlü metal işleme operasyonlarında kullanılabilen kesme yağıdır. Döküm, çelik ve alüminyum alaşımlarda kullanılabilir. Kesme, soğutma ve yıkama görevi görmesi nedeniyle talaş oluşumunu ve bundan doğacak metal kaybını azaltır. Oluşmuş talaşları ortadan kaldırarak üretim verimliliğini arttırır. Kesme takımlarında oluşan aşınmayı engelleyerek ömrünü uzatır. Ancak aşırı basınç katkısı içeriğindeki kükürdün sarı metaller üzerinde bırakabileceği leke dikkate alınmalıdır. Mükemmel yağlayıcılık özelliği ile metalin metale kaynamasını engeller. Çok amaçlı kullanıma uygun olması kullanılacak ürün çeşitliliğini azaltarak üretim maliyetlerinde tasarruf sağlar.


ISI TRANSFER YAĞI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Gıda, plastik, yapı malzemeleri, boya endüstrileri gibi ısı iletiminin gerekli olduğu sistemlerde kullanılmak üzere tasarlanmış ısı transfer yağıdır. Yüksek termal kararlılığı sayesinde sıcakta oksitlenmeyi ve buna bağlı tortu oluşumunu önler, buharlaşması azdır, düşük sıcaklıklarda ise rahat sirkülasyon yaparak çalışma kolaylığı sağlar. Kullanım esnasında ısı transfer yağının sıcaklığının 320 °C’yi, yağ film sıcaklığının ise 340 °C’yi geçmemesine dikkat edilmeli, ısıtma öncesi sirkülasyon başlatılmalı ve ısıtma sonrasında da en az iki saat devam ettirilmelidir. Ani sıcaklık yüksekliklerine bağlı moleküler bozulmaları önlemek için ısıtıcı borular alevle doğrudan temas ettirilmemelidir. Mineral yağların ısınınca genleşme özelliği nedeniyle sistemin en üst noktasında bir genleşme tankı mutlaka bulunmalı ve bu tanktaki yağ sıcaklığı 60 °C’yi geçmemelidir. 110 °C’ye kadarki ilk ısıtma yavaş yapılmalı, oluşan su buharı ve sıkışan hava havalandırma vanaları vasıtasıyla dışarı atılmalıdır.


BOR YAĞI
Özellikleri ve Kullanım Alanları

Su ile karıştırılıp emülsiyon oluşturularak kullanılan çok amaçlı metal işleme yağıdır. Çelik, alüminyum, dökme demir ve bakır alaşımları gibi metallerin kesme, delme, taşlama gibi işlemlerinde yağlayıcı ve soğutucu olarak kullanılmasının yanında hafif, orta ve ağır talaş kaldırma işlemleri için de oldukça uygundur. Bakteri üremesini azaltarak emülsiyonun uzun ömürlü olmasını sağlar. Metal yüzeyleri paslanmaya ve aşınmaya karşı korur. İşlenen yüzeyin pürüzsüz ve temiz kalmasına yardımcı olur. Emülsiyon kararlılığı sayesinde sert sularda bile performansını korur. En iyi sonuç için suyun içerisine % 5- 10 oranında, yavaşça eklenerek kullanılır. Hiçbir zaman yağın içerisine su eklenerek uygulanmaz.



Whatsapp Destek

İhracat İçin

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?